Ouder – en kindyoga kan ervoor zorgen dat ouders en kinderen loskomen van de drukte van alledag en even helemaal kunnen ontspannen en genieten van elkaar. Ouder – en kindyoga is gericht op de interactie tussen ouder en kind en helpt het basisvertrouwen en de verbondenheid te versterken met je kind. Er is echt even alle tijd en aandacht voor elkaar. Samen fysiek bezig zijn, bewust samen zijn, genieten en tot rust komen. Ouders en kinderen leren elkaar op een andere manier ontdekken, wat heel verrassend kan zijn!

Het kind voelt dat er aandacht en interesse is vanuit de ouder, waardoor het zich veilig en gezien voelt. Dit stimuleert de ontwikkeling van het zelfvertrouwen.

Het uitgangspunt van ouder en kind yoga is kinderyoga, waarbij het ‘samen zijn’ en ‘samen doen’ centraal staat. Voor ouders is het leuk om op een speelse manier in de belevingswereld van het kind te kruipen, weer even zelf kind te kunnen zijn en te ervaren hoe je samen met je kind kan spelen en bewegen. Voor kinderen is het geweldig om dit samen met een ouder of andere, vertrouwde volwassene te beleven.

Tijdens iedere workshop staat er een thema centraal, welke bestaat uit: yoga oefeningen, massage, muziek, spel, creatieve -, ademhalings – en ontspanningsoefeningen.  Voor meer informatie over de inhoud: kijk bij kinderyoga.

Ouder en Kind Yoga is er voor vaders en moeders (of verzorgers, opa’s, oma’s, oppas of een andere vertrouwde volwassene) die samen met hun kind tussen de 3 en de 10 jaar een unieke yoga ervaring willen opdoen. Als volwassene kom je met één kind.

Yoga-ervaring is niet nodig. Het zijn workshops vol plezier en ontspanning, met oefeningen die voor iedereen toegankelijk zijn en je ook samen thuis kan doen.

Ouder-Kind Yoga workshops zijn op zondagmorgen. Iedere keer staat er een ander thema of yoga avontuur centraal, afgestemd op de leeftijd van het kind. Workshops worden georganiseerd voor kinderen van 2,5 t/m 10 jaar. Voor meer informatie, zie het rooster!